Nytt program: Frisør, blomst, interiør og eksponeringsdesign, (FBIE)

Kreativt og spennende nytt utdanningsprogram

Utgangspunktet for opplæringen er kundens ønsker og markedets behov. Som elev jobber du med produktutvikling fra idé til ferdig produkt, og i hele prosessen har vi fokus på å tenke nytt og utvikle skaperevnen.  

Hva skjer på FBIE?

På Vg1 jobber du med ulike materialer, redskaper, teknikker og digitale verktøy. Du har 12 timer verkstedtid hver uke hvor du fordyper deg i enten frisørfaget, blomsterdekoratørfaget eller interiør-, profilering- og utstillingsdesignfaget.

Frisørfaget er for deg som liker å jobbe med design og mennesker. Hår, skjegg og make-up er sentralt. Du lærer om moter og trender og trenes i både tradisjonelle og moderne teknikker.

Blomsterdekoratørfaget, også kalt "verdens vakreste yrke", er for deg som ønsker å jobbe med blomster og botaniske materialer. Du lærer om blomsterdesign og jobber både i tradisjonelle og moderne teknikker.

Interiør-, profilering- og utstillingsdesignfaget er for deg som liker å jobbe med møblering, styling, utstilling, og markedsføring. Du lærer om idéutvikling, tegning, modellbygging, digital programvare, skilt og reklame.

Fag/-svenneprøve eller studiekompetanse?

Vi har ulike modeller:

  •  Frisør-, blomsterdekoratør- og profileringsdesignfaget tilbyr to år på skole og to år i lære. Læretiden avsluttes med fag/-svenneprøve.
  • Etter Vg2 frisør, blomsterdekoratør eller interiør- og utstillingsdesign kan du velge Vg3 Påbygg og få studiekompetanse.
  • Etter Vg2 Interiør- og utstillingsdesign kan du velge Vg3 Interiør eller Vg3 Utstillingsdesign som ved fullført studium gir yrkestittelen interiørkonsulent eller utstillingsdesigner.
  • Etter fullført Vg3 Interiør eller Vg3 Utstillingsdesign har du mulighet til et 4. påbyggingsår som vil gi deg studiekompetanse.

Hva kan du bli / videre utdanning?

  •  blomsterdekoratør
  • frisør
  • interiørkonsulent
  • utstillings- eller profileringsdesigner
  • maskør- og parykkmaker

Se mer på Vilbli.no

Hvem kan søke?

Søkere med bostedsadresse i Oslo- og de som bor i fylker som ikke tilbyr FBIE-fagene.

Søknadsfrist: 1. mars. Søknad sendes digitalt på vigo.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

Jorun Løvoll

Avdelingsleder FBIE, Studio E

Send mail