ST - generell info

ST-elever i mattesuppe

Som elev på studiespesialisering setter du sammen din egen fagkrets. Dette får du hjelp til underveis, så du trenger ikke å stresse med å skjønne alt fra første skoledag i første klasse.

På Elvebakken går litt over halvparten av elevene på studiespesialisering, og vi har seks parallelle klasser på hvert trinn.

Vi samarbeider også med næringslivet. Her med Hafslund og solcellepanel på takterrassen:

• Hafslund (Innovasjonsdager Vg2)
  • Universitetet i Oslo, samfunnsvitenskapelig fakultet (innovasjonsdager, forelesninger, karriereveiledning)
  • Bellona

Fra tidligere elever:

"Elvebakken har gjort meg mer tolerant, åpen og forståelsesfull overfor forskjellige kulturer, meninger, oppfatninger og mye mer. Mangfoldet av forskjellige folk på Elvebakken gjør den unik, i tillegg til at den har faglig tyngde."

"Etter tre år ved Elvebakken var jeg godt kjent med hvilke studieteknikker jeg foretrekker og var blitt vant til å motivere meg selv til å jobbe med skolearbeid, noe jeg har hatt god nytte av som universitetsstudent."

Elvebakken tilbyr

• Resultater blant de beste i landet
  • Dyktige faglærere som samarbeider godt
  • Studietid med fagveiledning
  • Fleksitidsmodell
  • Et bredt tilbud av programfag, både i samfunnsfag, økonomifag og språk og realfag
  • Ekstrakurs i skriving
  • Mattesuppe
  • Forskerklasse for realfag [egen lenke til ekstraoppslag?]
  • Internasjonalisering: Vg2 i Durham, England, språkekskursjoner i Vg3

Frihet og mange valg!

Hvorfor valgte du å søke Elvebakken?

Da jeg gikk i tiendeklasse hadde jeg hørt veldig mye bra om skolen og jeg kjente mange som allerde gikk her, og de hadde mye fint å si om skolen.

Hva slags tips har du til førsteklassingene som skal begynne her?

Elvebakken har studietimer, som gjør livet på skolen veldig mye enklere. Du får gjort så mye på skolen, og du slipper å gjøre alt hjemme. Mitt tips er å bruke studietimene veldig effektivt. Lær deg å prioritere arbeid og hva som er viktig, for du kan ikke gi hundre prosent i alt. Du må velge hva som er viktigst.

Hvilke utfordringer kan man møte på i førsteklasse, og hvordan kan man takle dem?

Å finne seg selv og passe inn på en ny skole kan være vanskelig, spesielt hvis mange elever allerede kjenner hverandre. Så mitt tips er å være seg selv og lene seg tilbake, så får man alltid venner og man finner seg selv til slutt. Det kan også være en utfordring å begynne på en ny skole med nye lærere man skal bli kjent med. Men det går som regel bra. Bare ta den tiden som trengs, så vil alt ordne seg til slutt.

Hvilke fasiliteter på skolen liker du?

Jeg benytter meg av de klasserommene vi har, ellers så er kantina et kjempebra sted å sitte i for eksempel i en studietime, i stedet for et trangt klasserom med mange mennesker som er stressa.

Hva skal man lære i løpet av det første året på studiespesialisering?

På studiespesialisering er det bare fellesfag så det er mye man skal lære. Men jeg tror for førsteklassingene går det mye ut på i lære seg å kjenne den nye skolen og bli kjent med folk. Førsteklasse er det beste året på videregående.

Har du andre tips eller råd til førsteklassinger på ditt program?

Ikke ta med penger på skolen, for da bruker du bare masse penger på mat! Et tips er å benytte seg av de tilbudene skolen tilbyr, være med på revyen, utfordre seg selv litt, bli kjent med nye mennesker i stedet for å følge gamle vaner. Gjør noe nytt!