Det er bare meg, Sarah

Sarah

Juryens begrunnelse

Juryen besto av Iram Haq, Thea Sofie Loch Næss, Emilie Beck og Øystein Egge, som hadde følgende begrunnelse for at filmen vant: 

«Denne modige filmen tar oss med på en reise inn i livet til hovedpersonen, med både alvor, humor og glimt i øyet. Hun fanger oss fra første stund, og forteller effektivt om et liv med denne sykdommen på en sjarmerende måte. Vi blir fort glad i denne jenta, som etterlater oss med positivitet og håp.»

Se filmen her.

Lærerike utfordringer

Silje og Jennie ønsket å lage denne filmen fordi de så gode muligheter til å fortelle om et interessant tema og og samtidig fortelle historien som en dokumentar med en mer positiv vinkling. Filmproduksjonen hadde både oppturer og nedturer. Silje og Sarah lærte enormt mye av tekniske utfordringer. - Vi hadde litt utfordringer teknisk kan man si. Vi måtte faktisk lage filmen to ganger fordi første gangen klarte vi å miste alt vi hadde tatt opp, men i ettertid er vi faktisk glade for at det skjedde! Vi brukte alt for mye fancy utstyr fordi vi trodde det var best, men det funka ikke så bra når vi ikke klarte å bruke det, haha, ler Silje.

Tics etter tur

Silje forteller også om en utrolig morsom og uventet situasjon: - Da vi skulle spille inn intervju delen av filmen skjedde det noe veldig gøy! Molin har nemlig også tics og tics kan smitte over på andre med tics, så når Sarah snakket og plutselig fikk en tic så smittet det ofte over på Molin. En gang halvveis inn i intervjuet satt plutselig både Sarah og Molin og hadde skikkelig ticsanfall som bare smittet over på den andre personen uten at det gikk over. Vi måtte stoppe filmingen og ta en lang pause og skille Sarah og Molin fra hverandre! 

- Det beste med hele produksjonen var vel å se det ferdige resultatet, men også bare det å følge Sarah å være så mye med henne var veldig gøy. Hun er jo allerede en god venn av Molin så det var gøy for meg å bli kjent med henne, avslutter Silje.

Tips til dokumentarister

Silje og Molins råd til deg som vil lage dokumentar er: God planlegging er viktig og det har ikke så mye å si om du bruker det aller beste utstyret! Om du vil lage dokumentar finn en spennende historie og film masse! Det er bedre å sitte igjen med alt for mye opptak enn for lite :)