Elvebakkens elevråd vant årets prosjekt

Elevrådsstyret med prisen

- Vi hadde en visjon som virkelig ble verdsatt av elevene og som skapte blest om temaet. Vi jobbet utrolig mye med temauken og det er fint å se at arbeidet vårt blir anerkjent. Vi følte virkelig at temauken gjorde en forskjell og at det har vært verdt alt arbeidet, sier Leah, som var leder for temauken 2018.

Her er juryens begrunnelse:

Årets vinner av Årets prosjekt videregående skole, har gjennomført et omfattende elevprosjekt. For andre år på rad har elevrådet med flere arrangert en hel temauke rett før skoleslutt i juni. Årets tema var seksualitet og er stemt frem av elevene på skolen. Visjonen for temauka 2018, med tittelen "Let's talk about sex, baby", var å gi elevene makten over egen undervisning og ta for seg et til dels tabulagt tema elevene mener ikke dekkes godt nok i dagens lærerplaner.

Juryen er imponert over omfanget av og bredden i hvordan kompleksitet og mangfold i tematikken er dekket. 1300 elever har deltatt i workshops, debatter, film og prosjektarbeid, alt planlagt av elevene. Som del av prosjektet har elevene jobbet med å forberede lærerne til deres rolle i temauken og leid inn en rekke dyktige foredragsholdere. Med prosjektet har de ivaretatt spennende og livgivende aspekter ved seksualitet, men også at sex er utfordrende for mange. De har derfor passet på at det gjennom temauken var tilgang til rådgivere og helsesøstre og gitt gode beskjeder om deres tilgjengelighet.

Juryen gratulerer igjen Elvebakken videregående med prisen og ønsker lykke til med det videre arbeidet!

Her er lenke til sak om temauken i juni 2018:

Gratulasjoner også til OHG og Blindern

Vi gratulerer også Oslo Handelsgym som ble årets elevråd og Blindern vgs som årets nykommer fordi de har kommet skikkelig godt igang med elevrådsarbeidet ledet av Lykke Winther-Bay