Fantastisk Åpen Dag

Videomapping

Tirsdag kl.15.00 åpnet Elvebakken dørene, og det var smekkfullt i løpet av kort tid. Med aktiviteter i tre bygg var det nok å oppleve. Dyktige guider tok varmt imot gjestene i kantinen og guidet dem rundt på Elvebakken. Scenen i auditoriet var lekker med videomapping som dekorasjon. Bilder som elevene har laget ble projisert mens elever fra de ulike utdanningsprogrammene ble intervjuet av en svært profesjonell programleder, Soria fra realfag. Ylva Oppedal sang ISSUES, som om det skulle ha vært hennes egen låt. Sofie sang faktisk sin egen låt FREEDOM som ble arrangert bare et par dager tidligere. Helt nydelig. Birk vandret på hendene over scenen mens rektor Per Solli snakket om verdier og visjoner som handler om at skole skal være noe mer... Det skal være en opplevelse!

Elektrisk innovasjon

På Elektro sto årets go-cart på stas. Den skal kjøre om noen uker. Ellers produserte elevene forsterkere, demonstrerte kabler og koblinger og viste frem innholdsrike verksteder med mange interessante muligheter. Roboter, varmekabler, heissimulering, smarte hus. 

Splitter nytt utdanningsprogram - Elenergi og miljø

Fra høsten 2018 starter Elvebakken med et helt nytt utdanningsprogram som heter elenergi og miljø som gir praktisk studiekompetanse. Dette er for elever som ønsker å utvikle sin kreativitet med tanke på å finne nye energi- eektive og miljøvennlige produkter, eller vil være med i planleggingen og utformingen av morgendagens energisystem. I løpet av tre år i denne klassen får elevene en kombinasjon av teori og praksis som vil øke forståelsen av samfunnets behov for miljøvennlig energi. Dette gjør elevene svært godt egnet til å arbeide med aktuelle problemstillinger og teknologiske utfordringer i energisektoren. 

Sprudlende MK og MP

På studieforberedende Medier og kommunikasjon kunne du synge inn egen låt i lydstudio (en av de besøkende gjorde 16 takes - og det var flere mødre som gjerne ville synge også). I fotostudio kunne du ta portrettbilde med nydelig lyssetting. Foto kunne du også få tatt med glitterbakgrunn på Medieproduksjon. Her ga de også en sniktitt på den splitter nye serien på NRK: MINORITEENS. Flere av Elvebakkens elever er fotografer på serien, som får premiere i slutten av februar. I skolens atrium var det rigget til en nydelig utstilling med laminerte bilder som skapte en fin stemning mens blåtimene langsomt gikk over til kveld.

Innholdsrike SSØ

I avdelingen for samfunnsfag, språk og økonomi flommet det over av interessante samtaler og spennende litteratur. Her fant du kinesiske ingefærdrops, manualer og treningstips, viktige problemstillinger knyttet til politikk og menneskerettigheter, engasjerte lærere i entreprenørskap, psykologi og mange flere fag. Dette rommet var svært godt besøkt av unge som lurer på hva de skal velge på sin videre vei. 

DH og Interiør og utstilling

Over hele huset markerer elevene på DH og interiør og utstilling seg. Med fugler som har fløyet ut av buret, glitter og stas, symaskiner, papirkjoler, trestaker, puffer, tablåer og interiørdesign i flere skalaer. De var et yrende liv og mye kreativitet som fikk utfolde seg. 

KDA

Kunst, design og arkitektur hadde inntatt tre etasjer i nabohuset Sporveisgården. I den lille skolegården foran spilte DJ Agnar og Simon heftige låter laget av elevene, omkranset av gløgg og kaffe og hundre fakler. Inne fant du miniatyrboliger, videomalerier, veggmalerier, hologram, tegninger, graffiti og utallige flotte kunstuttrykk. Her møtte du engasjerte lærere og elever som orienterer seg i en verden som stadig er i endring. Elevene på arktiektur og samfunn har designet en by - som ble holografisk gjengitt inne i klasserommet - og kunne utforskes digitalt videre. 

Realfag

I nabohuset, H-bygget, også kjent som realfagsbygget, pågikk forskning og eksperimentering i flere etasjer. I bølgetanken dykket elevene og testet kraft og vind og bølger. Elever på biologi og kjemi demonstrerte med både kaffe, dyrehjerter og kranier. Her var det nok å bli imponert over. Elevenes eget Makerspace hadde rigget seg til med både 3D-print og løgndetektor som samlet mange interesserte. Siden forskerne ute i virkeligheten påstår at vi snart kan koble hjernen direkte til datamaskinen, er det mye spennende kunnskap i realfagene som kan være nyttig å ta med seg. 

Takk for besøket

Vi takker alle som laget en flott Åpen Dag. Med over 1500 besøkende må vi si at det var en fantastisk ettermiddag og kveld fylt med interesse og engasjement for kunnskap - læring - kreativitet - kommunikasjon og design - på en skole som alltid vil være - noe mer...