Gratulerer, Maestro Herman

Herman Dahl vant Majestro

Herman, som går Vg2 Medieproduksjon på Elvebakken, har de siste åtte ukene trent flere timer hver dag med 18 år gamle Mathias Liodden, som er elev ved Barrat Due. Sammen har de levd i en verden fylt av musikk, dirigering og hvordan takle store utfordringer. Hver søndag har Herman fått nye utfordringer som dirigent i Maestro, som har gått direkte på NRK. Før sendingene har deltagerne ladet opp med deep talks og rosing av hverandre.

Dagen før skolen startet etter juleferien, møtte hele klassen hans opp i hallen på Fornebu for å overvære premieren for å være sikker på å få sett Herman på sending. Herman selv hadde foreslått at de skulle komme da, han trodde ikke selv han skulle få være med i så mange program. Men allerede under første sending ble det klart at her var det noe unikt. Herman har et talent for musikalsk forståelse og kommunikasjon med utøvere. Underveis i konkurransen har har han gått i Helén Vikstvedt, Adam Schjølberg, Anne Marie Ottersen, Silya Nymoen, Admiral P, og Faten Mahdi Al-Hussaini - og komiker Vidar Magnussen, som også kom helt til finalen.

Herman har vist seg å være et habilt dirigenttalent, som gjerne kan velge å gå den veien - mener både dommere og trener. Trener og fiolinist Mathias mener at Herman gjerne kan bli dirigent, men synes det er viktigst at Herman velger å gjøre det han selv vil.