Med åpne øyne ut i verden

Studietur til Sevilla 2018

Klassiske Roma

3SFA og 3SFB møter kunst og kultur i Roma; det klassiske Roma, det hellige Roma, renessansen, barokken, gjennom undring, vandring, forelesninger, omvisninger, gjennom å absorbere andres kunstuttrykk og selv uttrykke seg på papiret. Kunsthistoriker Lars Erik Haugen og Jorunn Kristoffersen har laget et fantastisk opplegg til klassene. De bor midt i Roma og sikre sin framtidige lykke ved å kaste mynt i Trevi-fontenen!

Fransk språk

Den lille alpebyen Annecy, er en av Frankrikes vakreste, hevdes det, med en arkitektur og atmosfære som er meget sjarmerende. Programfagsgruppe i fransk har denne uken nærkontakt med franske familier, fransk hverdagsliv, språk og kultur gjennom et omfattende språkkurs på dagtid hvor de virkelig skal lære å konversere. På ettermiddag besøker de utvalgte steder i nærområdet. De skal også være en hel dag i Geneve på vei hjem og blant annet besøke Røde Kors’ hovedkvarter.

Historiske London

Londons mange fascinasjoner, noen av dem, står på programmet til samfunnsfaglig engelsk: Royal Court of Justice hvor de skal overvære ekte ankesaker hvor dommerne har ekte parykker, Shakespeares Julius Caesar på Bridge Theater, London-walk med tema Legal and Illegal London, omvisning på Tower of London, British Museum. National Gallery, Tate Modern osv. Gruppa skal også prøve seg på Themsen i egnet farkost.

Spansk kultur

Spanskelevene er nå i Sevilla, hovedstad i Andalucia. Tapas opp og ned og i mente, sykkeltur i gamlebyen, monumentale katedraler, heldagsprogram i Cordoba, en liten busstur unna. Spansk mat og drikke og overnatting hos lokale spanske familier, intensivt språkkurs på dagtid og flamencodans på kveldstid både som tilskuer og deltaker!

Scandi style i Stockholm

Interiør- og utstillingsdesign drar til Stockholm og skal bo meget sentralt der. De får slappet av på toget på til og fra og skal først og fremst på Stockholm Furniture Fair, verdens største møteplass for skandinavisk design. I tillegg skal de besøke ulike showrooms på Østermalm og Sødermalm, showrooms som er knyttet til programmet til Stockholm Design Week. Vi regner med at de kommer hjem meget inspirerte. På hjemmesiden til Stockholm Design Week står dette: This is the opportunity of the year to take part of upcoming trends, listen to admission-free talks and meet tomorrow’s design stars!

Eksotiske Russland

Programfagselevene i historie og filosofi tar turen til St. Petersburg i år. De skal komme tettere inn på revolusjonshistorien av 1917, beleiringen av Stalingrad under 2. verdenskrig og hvordan Peter den store brakte opplysningstiden inn i Russland. Noen stikkord fra deres program er det russiske Versailles, Peterhoff palasset som står på Unescos verdensarvliste, statsmuseet Hermitasjen grunnlagt av Katarina den store, Smolny historiske museum, museet for russisk politisk historie, Pulkovo-observatoriet blant mye annet. Spennende og kanskje litt mer eksotisk enn vi er vant til?

Våren i Kina

Enda mer eksotisk er turen til Nanjing. Programfagsgruppe/vg3-elever i kinesisk får møte våren i Nanjing med den helt spesielle atmosfæren her. Nanjing har periodevis opp gjennom historien vært hovedstad i Kina. Elevene vil få intensivt språkkurs på universitetet i Nanjing, de vil møte kinesiske familier, lære å lage dumplings, lære «skyggeboksing» taiji, kalligrafi, besøke store og viktige museer som Nanjing Massacre Museum, Sun Yat-sen mausoleet på Purple Mountain, gå på og langs den meget gamle bymuren og besøke buddhistiske templer. Kanskje de også får en båttur på en av de mange sideelvene til Yangste?

Vi ønsker elevene gode opplevelser, at de får med seg mange inntrykk og mye kunnskap og perspektiv med hjem.

Av prosjektleder for internasjonalisering: Sonja Medin.