问候 fra Midtens rike.

kinesiskelevene på tur

Kinesisk brukes av om lag 1,5 milliarder mennesker rundt om i verden, noe som er nesten en femtedel av verdens befolkning. Dette inkluderer mennesker i Kina (inkludert Hong Kong, Macau og Taiwan), kinesere iSingapore, Malaysia, Indonesia, Thailand, Vietnam, Kambodsja og Myanmar, samt kinesiske samfunn over hele verden. Kinesisk er kjent for å være kanskje det mest vanskelige språket i verden. Skrive kinesiske tegn er spesielt vanskelig fordi alfabetet består av tusenvis av forskjellige tegn som settes sammen, i motsetning til å bruke et alfabet med fonetiske lyder. På Elvebakken tilbys både kinesisk 1 og 2.

Her er en liten oppsummering fra elevene på Kinatur: Vi har hatt det kjempefint her i Nanjing! Vi har både bodd på hotell og i vertsfamilier. Vi møtte vertsfamiliene vi skulle bo hos på «zhong tian run cheng fen xiao» skolen. Med vertsfamiliene gjorde vi forskjellige aktiviteter som kalligrafi, fly med drager, lage mat, dra på restaurant, danse, spille musikk og besøke forskjellige severdigheter.

Vi har hatt undervisning i kinesisk med både Comprehensive Chinese og Chinese drills and practice. Vi fikk også en forelesning der vi ble introdusert for klesmoten i Kina fra de ulike dynastiene. Vi har hatt kunsttime og lært å spille instrumentet okarinaen. Vi har også lært litt av vifte-dansen og fått en introduksjon til tai-chi. En kveld dro vi på karaoke. Vi var ikke helt stødige på de kinesiske sangene, men vi hadde det veldig gøy allikevel!

Vi har sett  中山陵 - Sun Yat-Sen Mausoleum. Det var mange trapper å gå i varmen, men utsikten var kjempefin og det var mye spennende å se og lære. Vi har vært på Greenland Square Zifeng Tower», som er en 450 meter høy skyskraper i Nanjing. Vi har også vært i Confucius tempel.

Siste skoledag ga vi melkesjokolade og takkekort til lærerene. Etter det dro vi til Nanjing Museet, som er et av Kinas største museer. Her fikk vi se mange historiske artefakter. Vi fikk også litt sol og fint vær, som vi nøt så mye som mulig. Dagen ble avsluttet med en felles middag der det ble servert en rekke interessante retter, som for eksempel andetunge og ryggrad, minikrabbesalat. Også selvfølgelig kaoya, Peking and.