Kongelig møte

Elvebakkenelever møtte Kongen

H. M. Kong Harald var til stede på årskonferansen og fikk høre fra elevene om hvordan de har laget en robotarm, en ubåt som kan plukke søppel fra havbunnen og elektriske ferger. Det ble latter i salen da Kongen synes det var best at Eivind Møen (17) selv tok ansvar for styring av u-båten.

Elevenes prosjekter fikk mye oppmerksomhet denne dagen av alle gjestene på konferansen! Moderator Nisha Pillai var en av de som lot seg imponere over hvor mye anvendt teknologi elevene hadde jobbet med og ikke minst fått stor forståelse for da hun intervjuet dem på storskjerm foran ledere innen norsk skipsfart.

Totalt er det omlag 50 elever fra Elvebakken som arbeider i grupper på tema som: Norge som skipsnasjon. Forsøpling/forurensning av havet Energiforbruk i shipping - hvordan redusere bruken av olje som drivstoff? Matproduksjon i havet. Energiproduksjon offshore.

Les hele saken på Kongehusets hjemmesider.