Space Camp 2018

Emma og Mathias skal på Space Camp

European Space Camp og International Space Camp er to ulike sommerleirer, som har det kanskje ikke veldig overraskende fellestrekket at de har romfart og verdensrommet som tema.

European Space Camp organiseres av NAROM, Norsk Romsenter og European Space Camp i fellesskap, og avholdes årlig på Andøy Romsenter i Nord-Norge. En kan ikke melde seg på leiren slik man vanligvis gjør, man må søke om stipend for leiren fra ulike hold. I år er en av de heldige deltagerne på European Space Camp Emma Stefanussen fra klasse 1ELKE på Elvebakken vgs. På leiren møtes personer fra hele verden. De deltar i utvikling og utførelse, samt analyse av innsamlede data fra en liten rakettoppskytning. I tillegg får deltagerne være med på interessante forelesninger om alt fra rakettfysikk til nordlyset og mer.

International Space Camp er en leir som avholdes på U.S. Space and Rocket Centre i Huntsville, Alabama. Dette er en Space camp som avholdes gjennom hele året for amerikanske elever, men en gang i året inviteres elever fra hele verden til å delta. Det er Norsk Romsenter som står for utvelgelsen av hvem som skal representere Norge på leiren. I år sender de tre elever og en lærer. Emma Stefanussen, 1ELKE og Mathias Bakkejord, 1STF fra Elvebakken er to av elevene som skal delta. På leiren skal de få trene i basseng med dykkerutstyr slik ekte astronauter gjør, prøve ulike simulatorer, høre på spennende forelesninger og mye mer.

Både Emma og Mathias gleder seg masse til leirene og ser frem til å lære mye nytt om temaer som realfag, romteknologi og verdensrommet.