Velkommen til Vega Scene! Våre nye naboer. <3

Velkommen til våre nye naboer, Vega Scene

Torsdag 1. november kl.13.00 avsluttet bygningsarbeidet. Huset var tomt. Fredag 2. november - var huset fullt etter en utrolig innsats i et hektisk døgn. Fullt av kaffe, gode sitteplasser, gjenbruksmøbler med lekkert design, lyskastere, puter, lys og planter. Fullt av glade mennesker og god stemning.

Etter full pakke fra musikkkorps i uniform, åpner styreleder Tuva Ørbeck Sørheim en fantastisk kveld full av entusiasme og kjærlighet til dette nye kulturbygget. Eiendomsutvikler og eier Espen Pay strålte over hvor gøy det var å utvikle bygget til Vega Scene. Tidligere og nåværende  kulturbyråder Hallstein Bjercke og Rina Mariann Hansenfortalte om et skikkelig godt samarbeid på tvers av politiske ståsteder for å få dette til. Ordfører Mariann Borgen ga et trykk av Dora Thorhallsdottir med tekst av SørenKierkegaard: Å våge er å miste fotfestet en liten stund. Å ikke våge er å miste seg selv. Bugge Wesseltoft holdt åpningskonsert. Vakkert alt sammen. 

Våre nye naboer er et spennende bekjentskap - som omfavner virkeligheten og gir den plass på teaterscene og filmlerret. Vi har hatt gleden av å samarbeide fra ideen startet, grunnsteinen ble nedlagt til ferdig åpent bygg. Elevene har bidratt med tanker og innspill underveis. Det viktigste var kanskje fargevalget. Den flotte rødfargen hadde ikke vært der hvis det ikke var for elevenes ønsker. 

Se elevenes tale her.

Se musikkorpset her.