TENKETOGET - vitenskap på skinner

Lærer, fysiker, musiker og initiativtager til TENKETOGET: Bernt Sørby

Ni fantastiske forelesere tok med elevene på en reise gjennom vitenskapens historie for å finne ut hva vitenskap egentlig er: En måte å tenke på, en nysgjerrighet, verktøy for å søke kunnskap. Kunnskap som hele tiden er i endring. 

Elever fra klassen i teknologi- og forskningslære samt elever fra 2STF var engasjert publikum. 

Forelserne var biolog og filosof Dag O. Hessen, evolusjonsbiolog og pedagog Markus Lindholm, filosof og kulturhistoriker Ingmar Meland, fysiker Anja Røyne, glasiolog Jason Box, hjerneforsker Kaja Nordengen, partikkelfysiker, Anders Kvellestad, fysiker og nevroviter Gaute Einevoll og fysiker, musiker og initiativtager Bernt Sørby. 

TENKETOGET er et samarbeid mellom Elvebakken, NSB og NRK. I en reservert vogn var det gjort klart for flerkameraproduksjon av foreleserne. I alt 8 kameraer var i virksomhet på turen. Det var elever fra medier og kommunikasjon på Elvebakken vg1, vg2 og vg3 som sammen sto for en profesjonell flerkameraproduksjon. NRK hadde ansvaret for lyden og var imponert over de unge elevene som organiserte seg og rullerte på arbeidsoppgavene som bildemikser, regi og kameraoperatør. 

Nå venter vi bare på lanseringen av foredragene på NRK.NO/SKOLE - og kanskje blir det TV-program av hele reisen på NRK2...