TENKETOGET - vitenskap på skinner

Lærer, fysiker, musiker og initiativtager til TENKETOGET: Bernt Sørby

TV-program på NRK

TENKETOGET var et samarbeid mellom Elvebakken, NSB og NRK som ble et TV-program som ble sendt på NRK 18.12.15. I en reservert vogn var det gjort klart for flerkameraproduksjon av foreleserne. I alt 8 kameraer var i virksomhet på turen. Det var elever fra medier og kommunikasjon på Elvebakken vg1, vg2 og vg3 som sammen sto for en profesjonell flerkameraproduksjon. NRK hadde ansvaret for lyden og var imponert over de unge elevene som organiserte seg og rullerte på arbeidsoppgavene som bildemikser, regi og kameraoperatør.   Hele programmet kan du se her.

Forskerforedragene

Forelserne var biolog og filosof Dag O. Hessen, evolusjonsbiolog og pedagog Markus Lindholm, filosof og kulturhistoriker Ingmar Meland, fysiker Anja Røyne, glasiolog Jason Box, hjerneforsker Kaja Nordengen, partikkelfysiker, Anders Kvellestad, fysiker og nevroviter Gaute Einevoll og fysiker, musiker og initiativtager Bernt Sørby. Elever fra klassen i teknologi- og forskningslære samt elever fra 2STF var engasjert publikum.

Her kan du se de enkelte foredagene:

Biolog Dag O. Hessen: Født sånn eller blitt sånn?

Biolog Markus Lindholm: Hvorfor er jeg så glad i mat?

Fysiker Anja Røyne: Hva er lys?

Fysiker Bernt Sørby: Vitenskapshistorien på ni minutter

Filosof Ingar Meland: Antroposén

Glasiolog Jason Box: Issmelting i Arktis

Fysiker Gaute Einevoll: Kan vi regne ut hvordan vi tenker?

Partikkefysiker Anders Kvellestad: Jakten på det usynlige

Kaja Nordengen: Hva er virkelighet?