Hovedseksjon

IMST - 3-årig informasjonsteknologi og medieproduksjon som gir studiekompetanse

Godt miljø

Se fag- og timefordeling her:

FOT IMST 2023-24.png

Vi du vite mer om IM

Elev om IMST:

Nå vil jeg fortelle deg hvorfor IMST (Informasjonsteknologi og medieproduksjon studiespesialiserende linje) er den beste linjen i førsteklasse på videregående, og hvorfor flere burde velge dette studieprogrammet. Jeg skal snakke om alt framiljøet og hvor støttende alle er, til alt det interessante og varierte vi lærer, hvorfleksibel linja, lærere og oppgaver er, hva slags utstyr vi har tilgang til, og generelt hva som gjør at jeg elsker IMST.

 

Først og fremst så vil jeg si at etter å ha gått på IMST på Elvebakken i nesten et semester nå, vil jeg påstå at miljøet er det beste jeg har vært i, og det føles ikke engang som skole. Vi har kanskje gått her i nesten et halvt år nå, men det føles mer som et par måneder. Tiden flyr så fort fordi vi alle har det så gøy. Miljøet her er utrolig godt, og jeg har så mange flere venner enn før, mange som jeg ble kjent med bare den første uken. Jeg opplever også at alle skjønner hverandre mye bedre fordi alle liker mye av det samme. Det er ikke noe press, og alle er veldig engasjerte. Bare nå mens jeg skriver denne tentamensoppgaven har vi utkledningsuke på skolen, så nesten alle sitter og skriver i dress og penklær, inkludert meg. I tillegg til dette er alle så gavmilde og hjelper hverandre så godt man kan. Et eksempel på dette skjedde nettopp. Jeg sendte en melding til en på IM, den andre linjen, siden de ikke har tentamen og spurte om han kunne kjøpe noe til meg i butikken når han får en pause siden jeg hadde tenkt til å jobbe gjennom lunsjen og visste at jeg ikke ville spist noe ellers, og det gjorde han med en gang uten noe stress.

 

Det er også viktig å få frem at siden dette er en relativt ny linje betyr det at alt ikke er hugget i stein, noe som gjør studieopplegget superfleksibelt, og bidrar til at elevene har en mye sterkere påvirkning på hva og hvordan vi skal lære. Jeg husker ganske nær starten av semesteret at vi gikk sammen to og to og skulle gjenskape et gammelt og kjent bilde eller maleri. Jeg og partneren min syntes det hørtes litt kjedelig ut, så vi spurte om vi heller kunne gjenskape en scene i en anime som er veldig kjent, og det fikk vi lov til med en gang. Det er bare ett av eksemplene på hvor fleksible lærene og opplegget er på IMST. Et annet eksempel er at vi har ikke klasserom. Vi har baser som er fargekoordinerte. Disse basene er veldig åpne og har mye luft, blandt annet fordi det er ingen vegg mellom basene og gangen som binder dem sammen. Elevene somnå går i vg2 spurte om vi kunne få sofaer i basene, og mer spesifikt om de kunne være litt innestengt sånn at det er koselig å være i dem, og de fikk nøyaktig det. Så vi har fargekoordinerte baser som klasserom, med sofabåser i seg hvor vi sitter og jobber i timen.

 

Nå er det kanskje noen som tenker at IMST høres ut som en morsom og bra linje, men som kanskje tror at vi bare programmerer og lager spill? Det er det jeg trodde det var når jeg startet i hvert fall, men det er så mye mer. Jeg var veldig overasket over hvor mange forskjellige og interessante ting vi faktisk gjør. I løpet av dette semesteret har vi lært SÅ mye. Alt fra det grunnleggende i Python, til hvordan redigere bilder i Adobe Lightroom. Vi har lært å bruke Adobe Photoshop, lært hvordan man bruker hovedredskapene i Adobe Illustrator, hvordan man kan animere bilder med Adobe After Effects, bruke After Effects sammen med Photoshop, lage stemmer og redigere lyd i Adobe Audition, redigere video i Adobe Premiere Pro, lage en enkel nettside med html, og så mye mer som jeg ikke får listet opp her.

Jeg var veldig sikker på at jeg kom til å velge IT til vg2, men nå vet jeg ikke helt hva jeg skal velge. Vi har heller ingen lekser og ingen prøver i programfag, bare en god del mindre innleveringer hver uke som man må gjøre ferdig hvis man ikke fikk gjort det i timen, men i hvert fall jeg blir så å si alltid ferdig i skoletimen.Faktisk har jeg ofte god tid og kan gå dypere inn på temaet hvis jeg synes det er interessant. Det gjorde jeg for eksempel med html, da jeg laget en litt større nettside som jeg fortsatt oppdaterer ennå og som læreren min faktisk la ut på nettet.

 

Nå har jeg fortalt veldig mye om programfagene på IMST, men det er jo også en studiespesialiserende linje, som betyr at vi også har noen fellesfag/studiefag. Det vi har i vg1 er engelsk, norsk, gym og matte. Det er det, ikke noe annet. Vi har fire skoletimer norsk, fem skoletimer engelsk, fem skoletimer matte, og to skoletimer gym i uka. En skoletime består av 45 minutter. Det betyr at av 32 timer og 45 minutter som vi er på skolen i uken, er det bare 12 timer som blir brukt på andre fag enn IM-fag. Også i disse fagene prøver lærerne å gjøre det så relevant for IM som de kan. Vi har blant annet en egen engelskbok som de andre linjene ikke har, og vi har fått lov til å bruke Photoshop til en norskoppgave.

Noe som overasket meg positivt, var hvor bra utstyr vi har tilgang til, både fysisk og programmer. Først fikk vi den nyeste Macen den første uken vi var her. På den fikk vi en Adobe-pakke med 19 forskjellige Adobe programmer. Jeg hadde aldri prøvd noe fra Adobe før fordi det koster penger, men det er så profesjonelt og så forseggjort. Det er så mye man kan gjøre med dem og lære på relativt kort tid. I tillegg, hvis vi trenger noe utstyr som en mikrofon eller kamera, kan vi låne alt det. Vi kan låne alt fra mikrofoner og forskjellige rom som greenscreenrom og lydstudio, til en kameralinse som koster over 60000 kroner. Jeg har ikke full oversikt over alt man kan låne fordi jeg har ikke trengt å låne noe enda, men jeg vet at andre har lånt alt mulig uten noe problem.

 

Alt i alt så elsker jeg IMST. Jeg elsker hvor bra miljøet er og alle de gode folka som er her. Jeg elsker hvor fleksibelt det er, og at det ikke er så strenge regler eller bestemte retninger vi må gå i. Jeg elsker hvor mye morsomt vi lærer og hvor variert alt er. Jeg elsker å kunne bruke det vi har lært i de fagene vi synes ermorsomst til å gjøre de litt mer kjedelige fagene motiverende. Jeg elsker at vi har så bra utstyr og programmer som gjør at vi lærer ting som det er stor sannsynlighet at vi får bruk for. Jeg elsker IMST på Elvebakken.

Skrevet av Izzi, 1IMST

Kontakt

Camilla Sandum.jpg

Camilla Sandum

Avdelingsleder, IM

Send mail