Om elektrofag

Elektroelev i aksjon

Vi har fire klasser på Vg1 Elektro Elvebakken. Hver klasse er på 16 elever. På Vg1 får du en bred opplæring i elektrosystemer, som gir stor valgmulighet for veien videre. I faget "yrkesfaglig fordypning", får du prøve ut ulike yrkesretninger. Noen av våre elever har vært på steder som Ideas satelittforskning, hos bedrifter som jobber med cyberteknologi eller laget radioer på fysikkavdelingen på Universtitetet i Oslo. De fleste er ute som elektrikere, montører eller prøvd ulike jobber innen telekommunikasjon.  Dette ruster deg til valg av utdanningsprogram på Vg2. Elvebakken tilbyr Elenergi og Dataelektronikk.

Lærling

Etter fullført Vg1 og Vg2 kan du gå videre lærling i 2 ½ år i bedrift. I lærlingetiden får du lønn under utdanningen og læretiden avsluttes med en fagprøve som gir deg fagbrev. Med fagbrev innen elektrofag er du attraktiv arbeidstaker i en solid bransje med gode lønnsvilkår. Elvebakken har dyktige og profesjonelle lærere med god bransjekunnskap. Vi legger stor vekt på praktisk arbeid i store, lyse verksteder med oppdatert utstyr. I tillegg til "vanlige" installasjoner bygger elever egne forsterkere, programmerer roboter, bygger heiser og lager arkademaskiner (spillmaskin).

Høyere utdanning.

Med fagbrev kan du ta Y-veien for å bli ingeniør. Det er også mulig å ta Vg3 påbygg til generell studiekompetanse og bli kvalifisert til opptak i høyere utdanning. På Elvebakken legger vi til rette for de som ønsker opptak direkte til ingeniørutdanning med ekstra matematikk 1T på Vg1 og R1 på Vg2. På Vg3 må du velge matematikk R2 og fysikk 1. Hvis du tar fagbrevet første, får du en blanding av praktisk og teoretisk kompetanse som mange bedrifter etterspør. Når du har fullført fagbrev har du fortsatt rett til å få gå påbygg med generell eller spesiell studiekompetanse.