Hovedseksjon

IM - informasjonsteknologi og medieproduksjon - for deg som vil være fremtidsforberedt.

Robotarm

Er du interessert i å jobbe med IT-sikkerhet, programmering og nettverk? Eller har du lyst til å lære mer om spilldesign, apputvikling, VFX, 3D, AI, webutvikling, film og foto eller lyd? På IM lærer du blant annet foto/video/lyd-produksjon, programmering, webdesign, oppsett og drift av nettverk, spillutvikling, VR-løsninger, Du lærer å jobbe selvstendig og holde deadlines, tenke løsningsorientert og kreativt og du lærer å kommuniserer med oppdragsgivere og lage produkter som kan brukes. På Elvebakken jobber vi for å skape et profesjonsfellesskap med lærere og elever som en arbeidsplass med unge medarbeidere, sjefer og veiledere. Informasjonsteknologi og medieproduksjon er to år i skole og to år som lærling i bedrift. 

Vg1 er felles. Du lærer grunnleggende kommunikasjon, teknologiforståelse, design, programmering, bruk av digitale verktøy og ny teknologi. På Vg2 velger du enten Informasjonsteknologi eller Medieproduksjon. Elvebakken tilbyr begge deler. Her jobber vi mest mulig realistisk og praktisk med oppdrag og prosjekter og samarbeider med den virkelige bransjen. Fra Vg2 Informasjonsteknologi kan du gå ut i lære som IT-driftstekniker eller IT-utvikler. Fra Vg2 Medieproduksjon kan du gå ut i lære som innholdsprodusent, mediedesigner eller medietekniker. 

Fag og timefordeling

FOT IM 2023-24.png

 

Her er mer info - også om det praktiske tre-årige løpet som gir studiekompetanse.

Øyeblikk på IM

Vil du vite mer om IM?

Et fremtidsforberedende utdanningsprogram

IM er best 

Informasjonsteknologi og medieproduksjon er en studielinje for de som er interessert i filmskaping eller data. Det er et perfekt studievalg for deg som er interessert i kreativt arbeid, eller om du generelt er interessert i fremtidens yrker. 

Det er et yrkesfag, som betyr at du har IM-fag som erstatter mange studiefag, så du kan komme deg rett inn i å lære deg yrkesrelevant kunnskap. Det er mye fokus på å skape, sånn at man lærer igjennom å bruke kunnskapen praktisk, istedenfor å sitte hele dagen i et klasserom og lære om det teoretiske. 

Medieproduksjon 

Er du opptatt av lyd, bilde, film, eller sceneshow? Da er M-en i IM for deg. 

Her lærer du ting som fototeknikk, lydteknikk, medieteknikk, videoredigering, fotoredigering og historiefortelling. Skolen gir deg tilgang til Adobe og alle deres produkter, så du får jobbet med programmer som Photoshop, Premiere Pro, Lightroom, After Effects og Illustrator. 

Du har mest sannsynlig hørt om Photoshop før. Det kan brukes til fotoredigering, tegning og alt imellom. Pewdiepie, en kjent youtuber, har for eksempel mange videoer der han redigerer morsomme bilder. I photoshopfaget har jeg personlig animert en figur jeg fant på internett til å danse, noe som jeg er ganske stolt av. 

Premiere Pro er et videoredigeringsprogram fra Adobe. Premiere Pro er “the cream of the cropnår det kommer til videoredigeringsprogram, og er ofte brukt i Hollywood og andre store filmproduksjoner. Jeg husker at noen andre fra IM lagde en så bra actiofilm i Premiere, at den ble vist fram i filmauditoriet, og folk fra andre klasser og linjer kom for å se på.  

Lightroom er enda et bilderedigeringsprogram, som som er spesielt utformet for farge- og lyskorrigering, og som man kan bruke parallelt med Photoshop. 

After Effects er laget for visuelle effekter og kan brukes parallelt med Premiere Pro. Avengers End Game ble produsert i After Effects, og jeg har selv eksperimentert med greenscreen og visuelle effekter her på IM.  

Illustrator er et program laget for å lage vektorbasert kunst, altså kan det skaleres i det uendelige og er veldig bra for å lage simplistisk kunst og logoer. Jeg har selv laget logoer og en simplistisk tegning av meg selv. Mange dataspillutviklere bruker også vektorkunst for å skape figurene sine. 

Hvis du tar fordypningen medieteknikk, så får du også tilgang til et abonnement på programmet Madmapper, som er laget for prosjektering av animasjoner og bilder. Hvis du er interessert i å bli DJ, kan dette være spennende. Jeg har prøvd meg litt frem med medieteknikk, og der lagde vi en 3d modell av en scene, og så brukte vi en prosjektor til å prosjektere animasjoner på hver av flatene. 

Informasjonsteknologi 

Hvis du heller er opptatt av data og programmering, så er Informasjonsteknologi noe for deg. 

I Informasjonsteknologi-faget, lærer du om programvareutvikling og datasikkerhet. Fra å programmere dataspill i Unity, nettsider i Html, servere i Linux, eller alt mulig i Python. IT- faget lærer deg alt du trenger å vite for å få en jobb innen IT. 

IT er fremtidens yrke, og er blant de raskest voksende arbeidsområdene de siste tiårene. Det er alltid bruk for flere innen IT-yrker, så IT vil garantere deg god inntekt og arbeidsplass. 

Yrker du kan gå inn i etter informasjonsteknologi inkluderer. 

Programvareutvikler 

Cybersikkerhetsekspert 

Spillutvikler 

Akkurat nå holder jeg på å lage en RPG i lik stil som Pokemon eller Undertale i Unity. Unity er et veldig populært verktøy innen spillindustrien, siden det ikke er for komplisert og lar deg tilpasse mange ting selv med koding. Veldig mange store spill er blitt laget i Unity. Fra Cuphead til Hearthstone, Animal Crossing og Rust. 

Html er programmeringsspråket til alle nettsider i dag. I Htmlkurset har jeg jobbet med å lage en nettside for å vise fram alle prosjektene mine innen IM og utenfor med pixelart. 

Linux er et viktig programmeringsspråk hvis du skal lage dine egne operativsystemer, eller hvis du skal lære deg å hacke. Jeg har lært om filnavigering i terminalen, og nedlastning av third party-programmer for Linux. Hvis du skal lære deg datasikkerhet, er det veldig viktig å lære deg Linux. 

Python er et bra første-program å lære seg, siden det kan brukes til det meste. I pythonkurset har vi gått lengre enn det vi lærer i matten, ved å lære mer om operatorer, function-setninger, og generelt om problemløsning i programmering. Hvis du vil fordype deg enda mer i Python, kan du ta det som et fordypningsfag. 

For deg som likevel vil ha studiekompetanse 

Hvis du velger IMST, eller ved å ta studiepåbygg etter andreåret, kan du få det beste fra både IM og studiespesialisering. Jeg, for eksempel, søkte meg inn på IMST og ønsker å starte på universitetet etter videregående.   

Sluttord 

Både IT og MP er blant de yrkene som vil vare lengst i en verden med kunstig intelligens. Andre yrker blir automatisert, men kunstig intelligens har enda ikke evnen til å tenke kreativt. Om du vil ha en sikker fremtid innen yrker som lar deg tenke kreativt, anbefaler jeg IM. 

-Sigurd, dreven elev 

 

 

Vi tilbyr

 • Flinke og hyggelige lærere
 • Utlån av Macbook Pro og PC med bransjestandard
 • Medielab med lydbooth
 • Designlab med iMacer
 • IT-lab
 • Eget nettverk og server
 • E-sportlokaler
 • 3D-printer, laserprinter og printer for storformat
 • Redigeringssuiter for lyd og bilde
 • Profesjonelt lydstudio og fotostudio
 • Mobilt flerkamerasutstyr
 • Innholdsrikt utstyrslager på skolen
 • Oppdrag fra virkelige oppdragsgivere
 • Nært samarbeid med fagmiljø og bransje

IM-teamet

Kontakt oss

 

Camilla Sandum

Avdelingsleder, IM

Send mail

MP 2020 avgangsutstilling

Vi har samarbeidet med:

NRK

Politiet

Nasjonalbiblioteket

Kriminalomsorgen

Utdanningsetaten

Grefsen sykehjem

Westerdals

TV-skolen på Lillehammer

Samt mange individuelle oppdragsgivere