Hovedseksjon

Elevrådet 2023-24

Elevrådet 2023-2024

Hver klasse på skolen har én representant og én vara i elevrådet, og med rundt 1400 elever på skolen gir det et elevråd med nærmere 100 medlemmer. Denne forsamlingen holder åpne møter annenhver torsdag på rom Ø-245.

På nyåret velges det nytt elevrådsstyre, bestående av elever fra ulike trinn og linjer. Styret er ansvarlig for elevrådets daglige drift. Dette innebærer blant annet å engasjere elevene og koordinere videre arbeid med deres ideer. Elevrådet er aktivt engasjert i å fremme flere elevlag og sosiale arrangementer. De arrangerer regelmessig aktiviteter på studie- og karrieresenteret vårt, kjent som "Happenings på Solli Plass". 

Temauken

Hvert år i juni, tar elevene over undevisningen i én uke i regi av elevrådet. Temaet for uken blir stemt frem av elevene og det blir oppnevnt en temauke-komité som utfører all planlegging. Tidligere temaer har blant annet vært psykisk helse, seksualitet og integrering. 

Elevrådets gode arbeid blir lagt merke til

I 2012 og 2016 ble de tildelt prisen for Oslos beste elevråd av Utdanningsdirektoratet og Elevorganisasjonen. I 2013 ble de anerkjent som Oslos beste elevdemokrati. I 2017 ble de nok en gang hedret som det beste elevrådet. 

I tillegg til disse prestasjonene, arrangerte elevrådet en temauke i våren 2017. Målet med denne uken var å fremheve hvordan Elvebakken-elever kan bidra til å forbedre integreringssituasjonen i Norge. Dette initiativet ble belønnet med prisen for Årets Prosjekt 2017. De fortsatte sin suksess med å vinne prisen for Årets Prosjekt igjen i 2018, denne gangen for temaet "Let's talk about sex, baby". 

 

Elevrådet kan kontaktes på Facebook og på mailadressen elevrad.elvebakken@gmail.com

Elevrådsstyret 2023-2024 

  • Leder: Embla Sjøvoll
  • Nestleder: Amund Medhus
  • Sekretær: Kristian Paasche Roland
  • Styremedlemmer: Alma Edit Hauge, Hannah Haukdal, Amalie Frøberg, Jan Muhammad Gondal, Francis Des Bouvrie