Vår profil

revy

Elvebakken er en videregående skole med over 1400 elever og 150 lærere. Elevene kommer fra over 50  ungdomskoler fra samtlige bydeler i byen vår. Dette gir et spennende og variert elevmiljø. Elvebakken ligger sentralt plassert i det vi kaller "den kreative aksen» langs Akerselva - fra Kunsthøgskolen til DogA og kulturkirken Jakob. Vi tilbyr både yrkesfaglige og studieforberedende utdanningsprogram:

Studieforberedende program: Studiespesialisering, Studieforberedende Medier og Kommunikasjon, Studieforberedende Kunst, Design og Arkitektur, og Studieforberedende med Elektrofag. De studieforberedende programmene inneholder et rikt fagvalg både for realfag, humaniora og kreative fag. Alle elever kan velge fra fra flere utdanningsprogram. Det betyr at du kan ta realfag som gir kompetanse for å studere medisin samtidig som du går på Medier og kommunikasjon. Hvem blir ikke glad for å møte leger som kan kommunisere? En samfunnsviter som kan lage visuell formidling? Eller en psykolog som er scenevant?

Yrkesfaglige program: Medieproduksjon, Elektrofag, Design og håndverk og Interiør og Utstilling. Det viser seg nemlig at høyere utdanning i stadig større grad ønsker seg elever som "kan noe" eller "har noe i hendene" sammen med høyt faglig nivå.

Realfag: I nabobygget har vi et eget senter for realfag i H-bygget.. Bygget rommer spesialrom for fysikk, kjemi og biologi og har også en avansert bølgetank. Vi har knyttet til oss spennende fagmiljøer innen realfagene, spesielt innen alternativ energi, miljø, informatikk og geofag. Realfagsavdelingen har i flere år samarbeidet med Hafslund om fornybar energi. Solcellepanelene som er montert på taket er et resultat av dette samarbeidet. Vi samarbeider også med Passion 4 Ocean og havforskningsmiljøer.

Kreativ avdeling: Vi har slått sammen Studieforberedende Medier og Kommunikasjon, Studieforberedende kunst, design og arkitektur, Medieproduksjon, Design og Håndverk, samt Interiør og Utstilling til en stor, kreativ avdeling med nesten 600 elever og 30 kreative lærere. Vi ser nytten av å tenke flerfaglig og på tvers av faggrenser - på samme måte som i resten av verden. Vi er opptatt av å være tett på  virkeligheten. De siste årene har vi samarbeidet med blant annet:: 8.2, NRK, Politiet, Passion 4 Ocean, Nasjonabiblioteket, Aspelin Ramm, Periskop, Nordiske Mediedager, Oslo Kulturnatt, Popsenteret, Ung.no, Westerdals, Fotogalleriet, Oslo Arkitekturtriennale, Mathallen, Trigger, Vega Scene, og mange andre eksterne oppdragsgivere.

Pedagogisk modell

Vi har en pedagogisk modell som kombinerer ordinær, lærerstyrt undervisning og studietid der elevene selv velger hvilke fag de vil arbeide med. I studietiden fungerer lærerne som veiledere. Vi strekker oss langt for å tilrettelegge for elever som brenner for prosjekter, og vi tilbyr et spennende elevmiljø der utenomfaglige aktiviteter, lørdagsskole, kunst, kultur og revy er en naturlig del av skolehverdagen. Alle elever sitter i grupper på fire, som rullerer gjennom året. Det handler om å lære seg samarbeid, gjensidig forpliktelse og toleranse. Det handler om fremtidskompetanse. Skolebygget gjenspeiler den åpne kulturen – elevene arbeider i baser, klasserom, kontorlandskap, auditorier og grupperom. I tillegg har vi en rekke små, uformelle møteplasser der det også foregår læringsarbeid. Solli plass, er vårt senter for studier, veiledning, kurs, karriererådgiving og kulturopplevelser. Her finner du våre dyktige rådgivere, bibliotekar, IKT-helpdesk og profesjonelle lærere. Alle elever ved Elvebakken disponerer en bærbar PC eller Macbook Pro.

Internasjonalisering

Elvebakken har et omfattende internasjonaliseringsprogram. Hvert år reiser 30 Vg2-elever til Durham for å ta Vg2 ved et engelsk college. Elever som har kinesisk programfag deltar i et toukers studieopphold i Nanjing i Kina. Elever som velger teknologi- og forskningsfag deltar i et studieopphold på et universitet som matcher fagligheten. I tillegg reiser flere andre klasser/elever på studietur både innenlands og utenlands. OBS: Programmet varierer fra år til år.

Følg oss på Facebook hvis du vil vil vite mer om hva som skjer....