Vi har fire klasser på Vg1 Elektro og datateknologi Elvebakken. Hver klasse er på 16 elever. På Vg1 får du en bred opplæring i elektrosystemer, som gir stor valgmulighet for veien videre. I faget "yrkesfaglig fordypning", får du prøve ut ulike yrkesretninger. Noen av våre elever har vært på steder som Ideas satelittforskning, hos bedrifter som jobber med cyberteknologi eller laget radioer på fysikkavdelingen på Universtitetet i Oslo. De fleste er ute som elektrikere, montører eller prøvd ulike jobber innen telekommunikasjon. Dette ruster deg til valg av utdanningsprogram på Vg2. På Elvebakken tilbyr vi Elenergi og ekom på Vg2.
Vi legger stor vekt på praktisk arbeid i store, lyse verksteder med oppdatert utstyr. I tillegg til "vanlige" installasjoner bygger elever egne forsterkere og programmerer roboter.
Elektrofag passer for både gutter og jenter. Jenter som går på elektrofag eller elektro med studiespesialisering møtes jevnlig for å spise lunsj.
Lærling
Etter fullført Vg1 og Vg2 kan du gå videre som lærling i 2 ½ år i bedrift. I læretiden får du lønn under utdanningen og læretiden avsluttes med en fagprøve som gir deg fagbrev. Med fagbrev innen elektrofag er du en attraktiv arbeidstaker i en solid bransje med gode lønnsvilkår. Elvebakken har dyktige og profesjonelle lærere med god bransjekunnskap.
Veien videre
Etter Vg1 og Vg2 har du flere muligheter:
- Du kan søke på Vg3 påbygg til generell studiekompetanse, dette kan du også gjøre etter å ha tatt fagbrev. Dette kvalifiserer deg til opptak til høyere utdanning.
- Med fagbrev kan du ta Y-veien for å bli ingeniør. Y-veien betyr at du starter på en relevant ingeniørutdanning med bakgrunn i fagbrevet du har oppnådd. Du søker direkte til høyskolen/universitetet.
- Med fagbrev kan du også gå på fagskole. Der kan du få en relevant høyere yrkesfaglig utdanning.
Noen relevante lenker:
Fagskole
Y-veien
Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse
Vilbli.no
Gnizt.no